Kaos

Det er litt kaotisk å drive serveringssted der hovedproduktet er å vise fotball på TV om dagen. Kamper blir avlyst eller flyttet i siste liten, tidspunkt for tv-kamper blir avgjort på kort varsel og alt er i det hele tatt frustrerende usikkert. Men de færreste har det enkelt midt oppi en pandemi, så vi krummer nakken, tar en dag om gangen, og prøver å være en trygg havn og et fast punkt i en verden som tilsynelatende rakner rundt oss.

Når kassesystemet vårt i tillegg bestemmer seg for å på eget initiativ slette alle regninger folk har i baren på en mandag kveld blir det ekstra hektisk start på uka. Konspirasjonsteoretikerne der ute kan jo drøfte om Covid-19 rett og slett har gått elektronisk og mutert til et datavirus. Det er uansett helt klart at det prøver å ta knekken på oss, og man kan bli paranoid av mindre. Heldigvis har vi tung kompetanse på huset i form av valgfag i programmering (Basic) fra ungdomsskolen på 80-tallet, så IT-avdelingen er allerede på saken.

Det som i hvert fall er helt klart er at vi i løpet av uka begynner å registrere gjestene våre for å forenkle en eventuell smittesporing. Vi satser på en lavterskel løsning i det papirløse samfunnets ånd, der dere sender en sms med navn når dere blir henvist til en plass. Men mer om det neste gang dere innfinner dere i Arbeidergata.

Heldigvis er det lyspunkter også. De store ligaene er i gang, Oslos Stolthet har etter ca. 10 års dvale begynt å leve opp til navnet, og uka er spekket med ligacupfotball fra England, Europaliga-kvalik og annet snadder. På torsdag skal Bodø Glimt til Milano og mørnes av Zlatan og hans kumpaner, før Enga tar turen nordover for å gi serielederen en real kamp om poengene på søndag kveld. Uansett sykt imponerende sesong av den gule horde i år, og ingen blir vel overrasket om de gir AC Milan kamp til døra. På fredag blir det quiz, og helga igjennom blir det fotballbonanza i Arbeidergata, der dørene åpner 12.30 både lørdag og søndag.

Dere blir også stadig flinkere til å bestille bord på forhånd, og det blir færre og færre telefoner med forbløffende uspesifikke spørsmål, som: «Hei, har dere ledig bord i helgen?» Så vi skal nok komme oss helskinnet gjennom denne uka også.

Korona
17. apr
Korona
18. apr
Korona
19. apr
Korona
20. apr
Korona
21. apr
Korona
22. apr
Korona
23. apr
Korona
24. apr
Korona
25. apr
Korona
26. apr
Korona
27. apr
Korona
28. apr
Korona
29. apr
Ingen arrangement funnet!