Kaos

Det er litt kaotisk å drive serveringssted der hovedproduktet er å vise fotball på TV om dagen. Kamper blir avlyst eller flyttet i siste liten, tidspunkt for tv-kamper blir avgjort på kort varsel og alt er i det hele tatt frustrerende usikkert. Men de færreste har det enkelt midt oppi en pandemi, så vi krummer nakken, tar en dag om gangen, og prøver å være en trygg havn og et fast punkt i en verden som tilsynelatende rakner rundt oss.

Når kassesystemet vårt i tillegg bestemmer seg for å på eget initiativ slette alle regninger folk har i baren på en mandag kveld blir det ekstra hektisk start på uka. Konspirasjonsteoretikerne der ute kan jo drøfte om Covid-19 rett og slett har gått elektronisk og mutert til et datavirus. Det er uansett helt klart at det prøver å ta knekken på oss, og man kan bli paranoid av mindre. Heldigvis har vi tung kompetanse på huset i form av valgfag i programmering (Basic) fra ungdomsskolen på 80-tallet, så IT-avdelingen er allerede på saken.

Det som i hvert fall er helt klart er at vi i løpet av uka begynner å registrere gjestene våre for å forenkle en eventuell smittesporing. Vi satser på en lavterskel løsning i det papirløse samfunnets ånd, der dere sender en sms med navn når dere blir henvist til en plass. Men mer om det neste gang dere innfinner dere i Arbeidergata.

Heldigvis er det lyspunkter også. De store ligaene er i gang, Oslos Stolthet har etter ca. 10 års dvale begynt å leve opp til navnet, og uka er spekket med ligacupfotball fra England, Europaliga-kvalik og annet snadder. På torsdag skal Bodø Glimt til Milano og mørnes av Zlatan og hans kumpaner, før Enga tar turen nordover for å gi serielederen en real kamp om poengene på søndag kveld. Uansett sykt imponerende sesong av den gule horde i år, og ingen blir vel overrasket om de gir AC Milan kamp til døra. På fredag blir det quiz, og helga igjennom blir det fotballbonanza i Arbeidergata, der dørene åpner 12.30 både lørdag og søndag.

Dere blir også stadig flinkere til å bestille bord på forhånd, og det blir færre og færre telefoner med forbløffende uspesifikke spørsmål, som: «Hei, har dere ledig bord i helgen?» Så vi skal nok komme oss helskinnet gjennom denne uka også.

2. Bundesliga
21. apr
13:30
Eliteserien
27. apr
18:00
OBOS-ligaen
28. apr
14:30
Ingen arrangement funnet!
Last Flere