Fingeren i jorda

Hvordan går det med dere der ute i samfunnet, amigos? I tillegg til all annen faenskap så hjelper det ikke akkurat på humøret at høsten har lagt en klam hånd av gråvær over byen. Men erkjennelsen av at undertegnede langt ifra er den som har den mest kompliserte tilværelsen, og i den personlige utviklingens ånd skal jeg i fremtiden prøve å klage mindre og avstå fra navlebeskuende svartmaling av situasjonen i Arbeidergata.

For selv om vi prøver å være et pusterom i tilværelsen og en trygg sone der man kan dyrke virkelighetsflukt i form av fotball, sosialt samvær og kanalisering av lønna tilbake til staten i form av alkoholavgifter, må man jo innse at man strengt tatt ikke har noen samfunnskritisk funksjon. Og når de ukentlige oppdateringene her får en så negativ klang at din egen mor lurer på om det er noe hun kan assistere deg med i den daglige driften, er det på høy tid å ty til metaforer som å stikke fingeren i jorda, ta seg selv i nakken, samt en rekke andre beslektede språklige virkemidler.

Og siden vi er i gang med klisjeene kan vi jo løfte blikket, se fremover og informere om at vi er inne i en ganske spenstig uke, der høydepunktene er showdown i London med Spurs–Chelsea i ligacupen i kveld, supercup med B.München–B.Dortmund og ligacup med begge manchesterlagene i morgen, Q & A med vår nye general og åndelige leder Dag Eilev Fagermo fra 18.00 på torsdag, etterfulgt av omkamp med Liverpool–Arsenal, denne gang i ligacupen.

Fredag er det som vanlig quiz der det dessverre ikke er plass til mer enn de mest trofaste faste lagene, og på lørdag er det full runde i England og Tyskland, samt en deilig seinkamp fra Intility, der Vålerenga har ristet av seg den lille nesestyveren de fikk i Bodø, og inviterer brunskjortene fra postnummer 3050 på en dannelsesreise i hovedstaden.

På søndag braker de to lett haltende storhetene Spurs og Man.Utd. sammen, og helga avsluttes med toppoppgjøret Juventus-Napoli fra Serie A. Vanskelig å se hvilke dager man kan velge bort her, og jeg kan glede med at det bortsett fra fredag fortsatt er ledige plasser alle dager. Enn så lenge …

Forespørsler om reservasjoner sendes som melding her på Fb, og de bør inkludere antall plasser, tidspunkt og hvilke(n) kamp(er) du vil se. TV-fordelingen styres av forhåndsbookingen til de forskjellige kampene, så definitivt lurt å være tidlig ute.

Ha en levelig uke og vær snill med dine medmennesker. Alle har sitt å stri med for tiden.

PS. Vi har begynt med registrering av gjester av hensyn til eventuell fremtidig smittesporing. Så når du ankommer etablissementet, er det knall om du begynner med å sende sms med fullt navn til nummeret som er oppgitt på bordet.

Allmennquiz
24. mai
18:00
Ingen arrangement funnet!